Kosár

 x 

A kosár üres

Termékek

Keresés az üzletben

Tavaszi - őszi virághagymák

Dália virághagyma, Rembrandt

Napos, szélmentes helyet és jó vízelvezetésű, tápdús talajt igényel. A hagymagumókat május elején, mikor nincs már fagyveszély, 10 cm mélységre és 50-80 cm távolságra a többi csoportoktól ajánlatos ültetni. Hasznos tanácsok: Magas virág, szüksége van támaszra. Eső után a törött szárakat, leveleket le kell vágni hogy betegségek ellen védjük a növényt. Elvirágzás után, fagy elott a gumókat kiássuk, száraz, fagymentes helyen tároljuk. Egy gumó több mint 100 virágot is növel, vágott virágnak is lehet használni. Csoportosítani lehet :Tagetes és Crocus-szal.

Dália virághagyma, Rembrandt

Begónia virághagyma, Piros

Napos helyet és jó vìzgazdálkodású, termékeny talajt igényel. A gumókat május elejétől lehet ültetni, 10 cm mélyre és 30 cm távolságra a többi virágoktól. A dupla begónia edényekben is nevelhetok, belső udvarok diszítésére, néha támaszra van szüksége. A dupla begónia virága telt, hosszú ideig virágzik. A központi bimbókat hagyjuk virágozni, a szélsoket eltávolítjuk. Tanácsos a gumókat kivenni a földbol az első fagyok ellott és száraz, fagymentes helyen tárolni tavaszig

Begónia virághagyma, Piros

Kardvirág virághagyma, Red

Napos helyet és jó vízelvezetésű, tápdús talajt igényel. A hagymákat május elején, mikor nincs már fagyveszély, 15 cm mélységre és 10-15 cm távolságra a többi csoportoktól ajánlatos ültetni. A hagymákat rendre kell ülteni, hogy minél hosszabb ideig legyen virág. Nagyon tartós vágott virág.

Kardvirág virághagyma, Red

Tulipán virághagyma, színkeverék

Napos vagy félárnyékos helyet és jó vízgazdálkodású, laza talajt igényel, ahol nem szenved a szárazság miatt. A hagymákat augusztustól novemberig 15 cm mélyre kell ültetni, 15 cm távolságra a többi virágoktól. Cserepes edénybe is ültethető. A hagymákat, a levelek teljes elszáradása után ajánlatos kiásni.

Tulipán virághagyma, színkeverék

Hóvirág virághagyma

Napos vagy félárnyékos helyet és jó vìzgazdálkodású, laza talajt igényel, ahol nem szenved a szárazság miatt.
Ültetés: Szeptembertől novemberig 10 cm mélyre kell ültetni, 15 cm távolságra a többi virágoktól.
Hasznos tanácsok: Magassága 10-15 cm, január-februárban hozza jellegzetes harangformájú virágját.
Hóvirág virághagyma

Epergyöngyike virághagyma, Armeniacum

Laza, napos vagy félárnyékos talajban termeszthető.
Ültetés: Összel, 8-10 cm mélyre. Felhasználható kertek, parkok , szegélyek és sziklakertek beültetésére.
Epergyöngyike virághagyma, Armeniacum